Napake kmalu na papirju

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Komisija za preprečevanje korupcije je v sklepni fazi ugotavljanja kaznivih dejanj v postopkih glede Teša 6. Hkrati zavrača navedbe v medijih, da so postopek "držali v predalu".
Oglej si celoten članek

Kot so danes sporočili s Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), so včeraj sprejeli osnutek ugotovitev v postopkih glede Teša 6. Ugotovitve se nanašajo na sume kaznivih dejanj, na ugotovljena nasprotja interesov in kršitev določb o lobiranju ter neodzivnost dela določenih državnih organov v preteklosti.

KPK pravi, da je glede Teša 6 v zadnjih mesecih opravila okoli 50 uradnih dejanj in aktivno sodelovala z drugimi pristojnimi organi, med njimi tudi z Nacionalnim preiskovalnim uradom. Postopek je bil na komisiji sicer odprt že decembra 2009.

Z ugotovitvami bo komisija takoj na začetku naslednjega tedna pisno seznanila Vlado RS in AUKN, "ki sta v tem trenutku prva odgovorna za sprejem ustreznih odločitev, zavarovanje javnega interesa in odprave korupcijskih tveganj v zvezi s projektom Teš 6".

Hkrati v KPK zavračajo navedbe v današnjem tisku, da je postopek "več mesecev v predalu". Konkretno vsebino ugotovitev bodo javnosti predstavili naslednji teden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.