Namesto knjig bo odmevala glasba

Foto: Žurnal24 Študijska knjižnica je prejšnji teden zaprla vrata in se že seli v nove prostore
Kranj. Občina bi v nekdanji študijski knjižnici uredila glasbeno šolo. Župnija je ideji naklonjena.
Oglej si celoten članek

Kranjska mestna uprava bi v izpraznjene prostore študijske knjižnice preselila glasbeno šolo. Lastnica Župnija Kranj je načelno za, vodstvo šole pa projekt še proučuje.

Hotel bi prodali
Pri kranjski mestni upravi predvidevajo, da prilagoditev prostorov študijske knjižnice potrebam glasbene šole ne bi pomenila velikih stroškov. Pokrili bi jih s prodajo nekdanjega hotela Evropa. Nekaj bodo privarčevali tudi na račun najemnin za preostali dve knjižnici – pionirsko in osrednjo v Delavskem domu. “Najem teh prostorov je s koncem junija že odpovedan. S čimprejšnjo preselitvijo oddelkov v Globus želimo odpraviti nepotrebne stroške,” so dodali.

Kranjski prelat Stanislav Zidar je pogovore z občinsko upravo potrdil, končna odločitev pa še ni padla. “Nič še ne vemo. Vse je še v božjih rokah,” se je pošalil. Če bodo našli skupni jezik, potem bo nadaljnje sodelovanje, je dejal. Si pa želi, da bi bila v stavbi še naprej kulturna dejavnost. “Čez nekaj dni bo verjetno več znanega. Mi smo ideji naklonjeni,” je dejal.

Šola ne komentira
Petra Mohorčič, ravnateljica Glasbene šole Kranj, je vesela, da občina razmišlja o njihovi prostorski problematiki, saj je ustanova razseljena na več koncev. “Želimo si biti na enem mestu pod isto streho,” je dejala, kaj več pa za zdaj ni želela povedati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.