Za gradbenimi ograjami na začetku Resljeve ulice v Ljubljani so že tretje leto zelenjavne gredice.
Okoliški stanovalci so se pod okriljem Kuda Obrat organizirali in letos je na zapuščeni parceli že okoli 40 vrtičkov, ki jih obdeluje približno 80 ljudi. "Letos je solate že toliko, da je ni treba kupovati," pojasnjuje Senta, ki na svoji gredi prideluje tudi redkvice, fižol, grah, paradižnik, blitvo in dišavnice, vrt pa obišče vsaj enkrat na teden. Pridelava na vsej parceli je ekološka, pridelovalci zelenjavo gojijo tudi na visokih vrtovih, polže pa preganjajo s pastmi s pivom. Za zalivanje so uredili zbiralnik za deževnico, za otroke igrišče, za posedanje pergolo ter za hrambo pripomočkov in semen lopo. Katarina prihaja na gredo po svež pridelek dvakrat na teden. "V hladilniku zelenjava skoraj vse vitamine in minerale izgubi v dveh dneh," pravi. Pridelave se uči iz knjig, nekaj veščin pa pozna iz otroštva.
Tale članek je pa napisan tako pravljično, kot da človek seme samo vrže po zemlji in začne se hokus-pokus čarovnija …
Ta clanek je brez pomena, ce bralec nekaj ne odnese od tega! Vsaj kakseno povezavo do literature iz katere se …