Nakup sodne palače: Vežnaver bo lahko s 35 kvadrati izsiljeval državo

Foto: Anže Petkovšek Nova sodna stavba na Litijski Foto: Anže Petkovšek Nova sodna stavba na Litijski Foto: Anže Petkovšek Nova sodna stavba na Litijski Foto: Anže Petkovšek Nova sodna stavba na Litijski Foto: Anže Petkovšek Nova sodna stavba na Litijski
Ostal je lastnik parcele tik pred stranskih vhodom v stavbo, ki bi morala postati sodna palača.
Oglej si celoten članek

Sebastjan Vežnaver je ostal lastnik male parcele tik pred stranskim vhodom v razpadajočo stavbo, ki jo je kupilo ministrstvo za pravosodje in ki naj bi postala sodna palača.

Gre le za 35 kvadratnih metrov veliko parcelo, a je tik ob stavbi in drugače kot prek nje ni mogoče priti do stanskega izhoda iz stavbe, poroča portal Necenzurirano.

Vežnaver bi tako državo lahko izsiljeval s soglasjem ob večji prenovi stavbe ali pa jo ponudil v odkup po astronomski ceni.

Ko je Vežnaver leta 2019 za 1,7 milijona evrov na dražbi kupil stavbo, ta parcela ni bila predmet prodaje, lastnica te parcele je bila občina, s katero se je Vežnaver junija 2022 dogovoril o odkupu, a parcele ni vključil v ponudbo niti v zemljiško knjigo ni vpisal lastništva, dokler pogodba o prodaji ni bila sklenjena.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 40

  • 15:25 15. Februar 2024.

    počasi bo dovolj te burleske,a nikogar ne zanima kako tajnica z aneksi financira železniške postaje

  • 07:16 15. Februar 2024.

    Vsi tisti ki ste dajkoli kupovali nepremičnino veste, kaj vse moraš prinesti Notarju od lokacijske, gradbene, elaborat načrta ki je …

  • 07:09 15. Februar 2024.

    Tale Vežnaver in njegova mafija so dobro naštrikali zgodbo zase o uspehu. Glede na to, da si je bogastvo prigrabil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.