Nakradel za 17 tisoč evrov goriva, zdaj so ga dobili

Foto: Profimedia Gneča na Petrolovem servisu.
Foto: Profimedia Gneča na Petrolovem servisu.
Ljubljanski policisti so odvzeli prostost osumljencu tatvin goriva.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski policisti so v zadnjem tednu odvzeli prostost 41 letnemu državljanu Slovenije, ki je osumljen storitve več kaznivih dejanj tatvin goriva na bencinskih servisih.

V preiskavi so ugotovili, da se je od sredine marca do sredine junija letos z osebnim vozilom, na katerem je imel nameščene ukradene registrske tablice, večkrat pripeljal na bencinske servise v mestu Ljubljana in njeni okolici. Tam je v vozilo in v posode, ki jih je imel v prtljažnem delu, natočil gorivo in vedno s kraja odpeljal, ne da bi gorivo plačal. Z navedenimi dejanji je povzročil skupno za nekaj več kot 17.000 evrov materialne škode, so sporočili policisti. 

"Osumljenec, ki je bil s strani policije že večkrat obravnavan za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete, je bil zaradi suma storitve 79 kaznivih dejanj tatvine, 5 kaznivih dejanj prikrivanja in enega kaznivega dejanja zatajitve, priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor," so sporočili policisti. 

Policisti trenutno še vedno zbirajo obvestila in ugotavljajo dodatne okoliščine, saj sumijo, da je isti osumljenec vpleten še v vsaj 25 istovrstnih kaznivih dejanj. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 14:52 4. Julij 2024.

    Hahaha, poleg tega kar je nakradel bo povzročil še stroške dela Policije, tožilstva in sodišča. Vnaprej pa je znano, da …

  • 12:44 4. Julij 2024.

    Ja, dobili so ga. Tako kot 'dobivajo ' vsak dan migrante. In kaj sedaj? Dobil bo količinski popust na sodišču, …

  • 12:44 4. Julij 2024.

    (Pre)dolgo so ga lovili...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.