Največ damo za hrano in pijačo

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Predlani so slovenska gospodinjstva največ (15,1 odstotka) sredstev porabila za hrano in brezalkoholne pijače. Na drugem mestu je transport.
Oglej si celoten članek

Kot kažejo podatki Statističnega urada RS, so tudi leta 2008 največji delež predstavljali izdatki za življenjske potrebščine (84,6 odstotka). Sledili so izdatki za stanovanje ali hišo ter drugi izdatki. Med porabljenimi sredstvi se je predlani v primerjavi z letom 2007 povečal delež izdatkov za stanovanje ali hišo, in sicer z 10,6 odstotka na 11 odstotkov.

V povprečju je član gospodinjstva za življenjske potrebščine predlani porabil 6957 evrov:

Preparing Chart. Please wait a moment.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.