Nadgradili bi omrežje in obrnili trend padanja naročnikov

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Britanski investicijski sklad Cinven želi Telekom Slovenije razviti v smeri "slovenskega šampiona" - kot neodvisno slovensko podjetje, ki zagotavlja visoko kakovostne izdelke in storitve svojim strankam, pravijo njegovi predstavniki.
Oglej si celoten članek

Po njihovi oceni Telekom Slovenije predstavlja privlačno investicijo, ki hkrati prinaša številne izzive, s katerimi so se v Cinvenu zaradi izkušenj v telekomunikacijskemu sektorju že srečali.

Ne želijo pa komentirati vrednosti večinskega deleža v družbi oziroma vrednosti nakupa 100-odstotnega deleža podjetja. Neuradno naj bi za delnico ponudili med 115 in 120 evrov, kar je veliko manj od izkupička, ki si ga s prodajo obeta država.

Foto: Boštjan Tacol biznis 01.04.2008 Telekom stavba, Bavarski dvor, Ljubljana, foto: Bostjan Tacol

Cinven nadaljuje pogovore s Slovenskim državnim holdingom njihovimi svetovalci glede ponudbe.

"Telekom Slovenije je podjetje, ki mu Cinven lahko pomaga do uspešnega poslovanja in boljše konkurenčnosti na trgu. Z obsežnimi investicijami želimo ponovno okrepiti položaj Telekoma Slovenije na trgu," je povedal partner v Cinvenu Nicolas Paulmier.

"Na ta način lahko prispevamo k izboljšanju konkurenčnosti Slovenije v regiji in širše v Evropi. Iz Telekoma Slovenije želimo narediti dolgoročno uspešno zgodbo, ki bo služila kot primer dobre prakse in zgled za privlačnost Slovenije med mednarodnimi investitorji," je še dodal.

Nadgrajevali bi v omrežja Telekoma

Foto: Anže Petkovšek telekom slovenije Cinven namerava občutno vlagati v nadgradnjo omrežja, zaustaviti padanje prihodkov podjetja, jih stabilizirati in nato dolgoročno povečevati, so danes sporočili iz sklada.

Med drugim nameravajo povečati obseg investicij v optična omrežja, kar bo omogočilo hitre širokopasovne povezave v vsej fiksni mreži Telekoma Slovenije. Povečati nameravajo tudi pokritost omrežja 4G v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije, s ciljem doseči 90-odstotno pokritost prebivalstva.

Poleg tega načrtujejo investicije v prodajne kanale in storitve za naročnike Telekoma Slovenije, s čimer želijo obrniti trend upadanja tržnega deleža, hkrati pa optimizirati procese v Telekomu ter s tem izboljšati izdelke in storitve.

V evropske družbe vložili že deset milijard

Zasebna naložbena družba Cinven je po lastnih navedbah eden od vodilnih investitorjev na področju telekomunikacij v Evropi, pri čemer vrednost transakcij presega deset milijard evrov.

Cinven je vodil konsolidacijo na telekomunikacijskih trgih v Franciji in na Nizozemskem, kjer je obsežno vlagal v nadgradnjo omrežij v svojih telekomunikacijskih podjetjih.

V obeh primerih je Cinven po zaključku nadgradnje omrežij iz investicij izstopil preko javne izdaje delnic na organiziranem trgu. Delež v francoskem podjetju Numericable je Cinven prodal po desetih letih, iz nizozemskega operaterja Ziggo pa je lastniško izstopil po sedmih letih.

"Imamo odgovoren pristop do podjetij v našem naložbenem portfelju, njihovih zaposlenih, dobaviteljev in lokalnega okolja," še poudarjajo v britanskem skladu. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.