Nadčloveška 
nesebičnost

Foto: Žurnal24 Andraž Sodja (Foto: Anže Petkovšek)
Solidarnost. Ne vrag, le sosed gasilec bo v nesreči priskočil na pomoč.
Oglej si celoten članek

Pravijo, da v nesreči spoznaš prijatelja, glede na videno v zadnjih dneh pa imamo Slovenci dobre prijatelje. To so in niso naši znanci in sosedje, so poklicni in prostovoljni gasilci, policisti ter pripadniki civilne zaščite. V tujih državah je v primeru velikih naravnih katastrof poleg gasilcev in reševalcev takoj na terenu tudi vojska ali njene službe, pri nas pa se je ta vključila šele včeraj. Za to pa niso krivi njeni pripadniki, temveč njihovo vodstvo.

Ampak v tem trenutku to niti ni pomembno, nadčloveški napori, ki so jih te dni pokazali vsi, ki so ljudem na prizadetih območjih pomagali, jim reševali življenja in lastnino, so pokazali pravo solidarnost, pogum in nesebičnost. Pozabljeni ali vsaj začasno na stranski tir postavljeni so bili razprtije, prepiri in medsosedski spori – skratka, običajno življenje. Pokazalo se je celo pravo srce Slovencev, saj so nekateri ob vsej katastrofi našli čas za zabavo, pa četudi je to deskanje po poplavnih vodah.

Mogoče junaki niso le posamezniki, mogoče je v tem primeru junak kar ves slovenski narod. Najsi bodo to tisti, ki so stoično prenašali potopljene kleti, zalite ulice, poplavljene avtomobile, še posebno pa vsi tisti, ki so premagali strah, razprtije, prepire ter takšne ali drugačne krize in soljudem v stiski priskočili na pomoč. Naj nas svet pozna po junaštvu in nesebičnosti, ne pa po klišejih o skoposti, pijančevanju, samomorilnosti in večnih prepirih med našimi in vašimi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.