Nad palačo Schelenburg so se z barvo znesli vandali

Foto: Profimedia Palača Schellenburg Foto: Žurnal24 Palača Schellenburg Foto: Reitenburg d.o.o. Schellenburg Foto: Žurnal24 Palača Schellenburg
Po družabnih omrežjih so zakrožile fotografije prestižne palače Schellenburg, ki so jo vandali umazali z rdečo barvo.
Oglej si celoten članek

Pred kratkim so v javnost pricurljale podrobnosti o petičnežih, ki so v elitni zgradbi kupili stanovanja. Med njimi so tudi takšni, ki so si privoščili kar dve. Več o tem na tej povezavi.

Med njimi so številna znana imena iz sveta podjetništva, pa tudi nekateri estradniki.

Do zdaj je znanih 70 lastnikov od 111 stanovanj v palači Schellenburg. Iz poslovnega sveta so najbolj znani kupci stanovanj v Schellenburgu nekdanji direktor in solastnik Interblocka Tomaž Žvipelj, direktor in solastnik družbe Marmor Hotavlje Damijan Selak, lastnik skupine Pristop Primož Pusar, ki se v zadnjih letih pretežno ukvarja z nepremičninskimi projekti, direktor nekdanjega telekomunikacijskega operaterja Vega Julien Coustaury.

Največje stanovanje ima sicer v lasti investitor Jože Anderlič, meri kar 351 kvadratnih metrov, lastnika drugega in tretjega največjega stanovanja v tej soseski pa sta dve znani imeni iz domačega poslovnega sveta: Igor Sluga, dolgoletni direktor slovenskega podjetja Drogerie Markt (DM), in Urška Svetlik, nekdanja solastnica in članica upravnega odbora idrijske skupina Hidria.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 14:28 15. Februar 2024.

    Ja Shelenberg,domače slovensko ime za gospode ne velja,zopet bo(je) slovenščina jezik hlapcev in dekel!!!

  • 13:20 15. Februar 2024.

    Vladne palače pa ne najdejo????? Tam bi upravičeno lahko izrazili svoje mnenje.....Tam redijo bogataše, ki kupujejo ekskluzivna stanovanja....

  • 12:26 15. Februar 2024.

    RDEČI LEVIČARSKI SROJ... SE PODPISUJE Z RDEČO BARVO AL KRVJO..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.