Na vladi danes nove omejitve za kadilce

Foto: Profimedia elektronska cigareta Foto: Ivan Zupič <ilustracija>: 09.01.2007, cigareta, dim, kajenje, kadilec, ogenj, Ljublja Foto: Profimedia kajenje, električni cigaret
Vlada bo na današnji seji med drugim obravnavala predlog novele zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov, so sporočili iz Urada vlade RS za komuniciranje (Ukom).
Oglej si celoten članek

Ponovno bo obravnavala tudi predlog strategije vključevanja tujcev, ki niso državljani EU, v kulturno, gospodarsko in družbeno življenje Slovenije.

Novela zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov predvideva prepoved vseh arom v elektronskih cigaretah in kajenja v kadilnicah ter dopolnitev nekaterih določb nadzora in kazenskih določb v zvezi s tobačnimi izdelki. S tem bi naredili pomemben korak k uresničitvi dolgoročne strategije Za Slovenijo brez tobaka, in sicer da bo v Sloveniji do leta 2040 manj kot pet odstotkov prebivalcev uporabljalo tobačne in povezane izdelke, je zapisano v gradivu.

Vlada bo obravnavala tudi predlog novele zakona o preprečevanju omejevanja konkurence, s katero Slovenija izpolnjuje obveznosti, ki izhajajo iz evropske uredbe o spodbujanju pravičnosti in preglednosti za poslovne uporabnike spletnih posredniških storitev.

Države članice morajo namreč zagotoviti ustrezno in učinkovito izvrševanje uredbe in določiti pravila v primeru kršitev ter zagotoviti njihovo izvajanje. Prav tako mora Slovenija zagotoviti izvajanje evropske uredbe o tekmovalnih in pravičnih trgih v digitalnem sektorju in spremembe direktiv, so povzeli v Ukomu.

Obravnavali bodo tudi nacionalni strateški načrt za digitalno desetletje. Gre za načrt, ki določa osnovne politike, ukrepe in dejavnosti, ki bodo prispevale k uresničevanju digitalnih ciljev in ki jih bo država izvajala v naslednjem desetletju na področju digitalne preobrazbe.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 14:48 9. November 2023.

    Sicer ne kadim ampak ko se vlada v drzavi z eno od najvišjih cen hrane v EU.ukvarja s čikim namesto …

  • 10:04 9. November 2023.

    A je še kaj kar ni prepovedano?

  • 09:39 9. November 2023.

    S tem bodo ukinili pravico do samomora!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.