Na Triglavu umrl planinec

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Danes nekaj čez poldne je planinec zdrsnil s poti med Malim in Velikim Triglavom in zaradi poškodb umrl na kraju nesreče, je objavila republiška uprava za zaščito in reševanje.
Oglej si celoten članek
Ekipa je s policistom gorske enote takoj poletela na kraj in na višini okoli 2.500 m okoli 14. ure našla 65-letnega Domžalčana, ki je med sestopom iz vrha Triglava, med malim in velikim Triglavom, zdrsnil in omahnil okoli 250 m v globino, so sporočili s Policijske uprave Kranj.


V nesreči se je 65-letnik tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl.
Policisti svetujejo vsem, ki se odpravljajo na Triglav ali zahtevnejše vrhove, naj poleg osnovne gorniške opreme uporabljajo se plezalni pas z varovalno vrvjo za pripenjanje na jeklenice, če je pot varovana s takim sistemom, sestopajo in vzpenjajo pa naj se počasi in previdno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.