Na suho potegnili pet ton cipljev

Foto: Žurnal24 Ribiči so zadovoljni z ulovom. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Poklicni ribiči so z ulovom cipljev v portoroškem ribolovnem rezervatu zadovoljni. Cipelj je v zimskem času najbolj okusen.
Oglej si celoten članek

V torek pozno popoldne se je poklicnim ribičem po dolgem obdobju slabega vremena končno nasmehnila sreča. Pridružili smo se jim v portoroškem ribolovnem rezervatu, kjer so po kakšni uri iskanja izsledili jato cipljev in v 320 metrov dolgo krožno mrežo plivarico že v prvem poskusu ujeli slabi dve toni prvih letošnjih cipljev. Takoj so jih spravili v kašete in na obalo, kjer je že čakalo Delmarjevo posebno vozilo za njihov razvoz po ribarnicah.

"Za prvič je tako, kot je. Ribiči moramo biti vedno zadovoljni, sicer pa smo z letošnjim izlovom šele začeli. Zdajle že prelagamo mrežo in gremo takoj iskat še kakšno jato. Moramo izkoristiti ugodno vreme, mirno morje in nizke temperature," je na ribiški barki Levante, s katero so "zakladali" ciplje, takoj po prvem ulovu povedal vodja letošnjega izlova cipljev Zlatko Novogradec. Naj spomnimo, da so jih lani ujeli prav tako na začetku februarja skupaj okoli 10 ton, včerajšnji ulov je dosegel dobrih pet ton.

V ribarnice tako končno prihaja prva pošiljka tradicionalne ribje specialitete zimskih časov, saj pravi gurmani pravijo, da imajo pozimi ujetega ciplja raje kot brancina. V tem času se namreč cipelj očisti, ker med prezimovanjem ne jé, in je zato zdaj najbolj okusen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.