Na stranišču mu je z nožem raztrgal pljuča

Toni Mitevski na celjskem sodišču ni priznal krivde za poskus uboja Ivana Lipovška, zato se je včeraj začelo sojenje.
Oglej si celoten članek

Celjska občina je v pritličju Celjskega doma v Razlagovi ulici, kjer je bila včasih cvetličarna, v začetku januarja 2022 odprla javne sanitarije z imenom Toilet, ki jih obiskovalci lahko uporabljajo od sedmih zjutraj do devetih zvečer, invalidi pa s posebnim ključem 24 ur na dan. Toda investicija, vredna 90.000 evrov, se je med občani kmalu znašla na slabem glasu zaradi brezdomcev in odvisnikov, ki se tam zbirajo predvsem ob koncih tedna.

Toni Mitevski Mislil, da se ga je le dotaknil

Tako je bilo tudi na letošnjo aprilsko nedeljo, ko je na stranišču izbruhnil spor med brezdomcema in odvisnikoma, obema znancema policije, ki bi skoraj zahteval življenje. Zakaj natančno sta se 45-letni Toni Mitevski in dve leti mlajši Ivan Lipovšek skregala, tudi po včerajšnjem začetku sojenja pred velikim senatom, ki ga vodi celjska okrožna sodnica Alenka Jazbinšek Žgank, ni povsem jasno.

Mitevski, ki na predobravnavnem naroku ni priznal krivde za poskus uboja, se je zagovarjal, da je bil tistega dne v mestnem središču skupaj z znancem, do njiju pa je prišel Lipovšek. "Zatem me je poklical še en prijatelj, češ da naj grem na stranišče. Lipovšek me je spremljal in tam sva sedla na okensko polico."

Po njegovih besedah sta še enega znanca poslala po vino, sam pa se je zaprl na stranišče, da bi si pripravil dozo mamila: "Lipovšek je potrkal na vrata in me vprašal, če mu malo odstopim. Potem ko sem ga zavrnil, me je podrl na tla, pri čemer mi je igla ostala v nogi. Z nožem sem jo hotel zbezati ven, takrat pa se je vrnil in skočil name. Obrnil sem se in ga zabodel, a nisem vedel koliko, mislil sem, da sem se ga le dotaknil."

Bil sem veselo pijan

Rezilo se je v resnici v spodnji del Lipovškovega prsnega koša zadrlo kar 15 centimetrov globoko in mu raztrgalo levo pljučno krilo. Če receptorka hotela Evropa, ki je v neposredni bližini, ne bi poklicala reševalcev, bi kaj lahko izkrvavel, prišlo bi tudi do odpovedi dihanja.

Lipovšek, ki je včeraj deloval precej zmedeno, je povedal, da drog ne uživa več, je pa na metadonu in alkoholu. Tudi na usodno nedeljo je bil "veselo pijan", kolikor smo razumeli, pa naj bi ga zmotilo, ko je videl, da ima Mitevski denar za drogo, da bi njemu vrnil dolg, pa ne. Obtoženi je sicer zanikal, da bi bil kaj dolžen.

Toda Lipovšek je po drugi strani Mitevskega celo vzel v bran: "Tretji prijatelj, ki je bil zraven, je zanetil špetir. Če bi bil Toni sam, se to ne bi zgodilo." Dodal je še, da od tragičnega dogodka ne spi in ima težave s spominom. Sojenje se bo nadaljevalo novembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:18 10. Oktober 2024.

    Na stranišču mu je z nožem raztrgal pljuča... Domen Mal ti si duševni bolnik.

  • 07:51 10. Oktober 2024.

    Spet en psiho, ki se dela da je on žrtev.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.