Na Soči umrl tuj kajakaš, reševanje je bilo zelo zahtevno

Foto: GRS Tolmin Reševanje kajakaša na Soči Foto: GRS Tolmin Reševanje kajakaša na Soči Foto: GRS Tolmin Reševanje kajakaša na Soči Foto: Gasilska enota Kobarid Reševanje kajakaša na Soči Foto: Gasilska enota Kobarid Reševanje kajakaša na Soči Foto: Gasilska enota Kobarid Reševanje kajakaša na Soči Foto: Gasilska enota Kobarid Reševanje kajakaša na Soči
Kajakaš se je prevrnil, Soča ga je odnesla proti Kobaridu.
Oglej si celoten članek

"V petek, 31.5.2024, se je med veslanjem na reki Soči zgodila nesreča. Tuj državljan se je pri veslanju s kajakom pod naseljem Trnovo ob Soči prevrnil, zaradi obilnega deževja narasla reka Soča pa ga je odnesla naprej proti Kobaridu," je sporočila Gorska reševalna zveza Slovenije. 

Regijski center za obveščanje Nova Gorica je za iskanje in reševanje takoj aktiviral gorske reševalce, gasilce in reševalce iz vode. "Skupno smo začeli s pregledovanjem narasle reke od Otone proti Trnovemu ob Soči. Med iskanjem smo našli kajak in več predmetov pogrešanega kajakaša. Okoli 18.30 ure smo v Kataraktu nekaj metrov od obale našli tudi truplo pogrešanega kajakaša. Truplo smo potegnili iz narasle reke in ga na nosilih prinesli do ceste," so zapisali gorski reševalci, ki svojcem izrekajo iskreno sožalje. 

V iskanju in reševanju je sodelovalo 20 reševalcev GRS Tolmin, 8 reševalcev Društva reševalcev iz vode, 11 gasilcev PGD Kobarid in 10 gasilcev PGD Tolmin.

"To je bila letos druga nesreča kajakaša na reki Soči. Prva se je le nekaj dni prej končala bolj srečno... Reševalci srčno želimo, da bi bilo teh nesreč čim manj," so že zapisali v tolminski enoti gorske reševalne službe. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:45 1. Junij 2024.

    Kaj mu ni bilo jasno, da je šel šortat na Sočo? Možnosti preživetja v gorski hudourniški Soči so bile včeraj …

  • 13:48 1. Junij 2024.

    torej tip se v lastni režiji rukne v naraslo sočo, potem ga pa slovenski državljani rešujemo. vsi. torej zahtevam naslednje. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.