Na semaforju ni gorela rdeča luč

Foto: Mitja Novak
Foto: Mitja Novak
Šestletnik iz Maribora po trku umrl v bolnišnici. Policisti ugotovili, da na semaforju za pešce ni svetila rdeča luč, ker je bila pokvarjena žarnica.
Oglej si celoten članek

Prometna nesreča se je na Ptujski cesti, v križišču z Janševo in Špelino ulico, zgodila včeraj okoli 17.45.

Šestletnik, v katerega je trčil 64-letni voznik, je po trku obležal nezavesten, odpeljali so ga v mariborski klinični center, kjer je približno uro po nesreči podlegel poškodbam.

Policisti so ugotovili, da je otrok v spremstvu mame in še treh drugih otrok hodil po pločniku Ptujske ceste.

"Ko so prišli do križišča Ptujske ceste in Špeline ulice, je otrok stekel proti prehodu za pešce, ki vodi čez Ptujsko cesto. Otrok je vozišče prečkal na prehodu za pešce, ko je za voznike na semaforju gorela zelena luč. V smeri gibanja otroka pa na semaforju ni gorela rdeča luč, ker žarnica ni delovala," so sporočili s PU Maribor.

O okvari niso bili obveščeni

Voznik ga je zadel s prednjim delom vozila, otrok je odbilo na desni prometni pas, kjer je obležal.
Policisti so preverjali tudi delovanje semaforjev – vsi so delovali brezhibno, le pri tistem za pešce ni delovala žarnica. Vzdrževalci ceste do nesreče o okvari niso bili obveščeni. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • nja
    10:25 24. December 2013.

    zakaj bi bilo potrebno lepi? A ni zdrava kmečka pamet vsakega, da samoiniciativno obvesti vzdrževalce, komunalo, občino, elektro.

  • nja
    10:24 24. December 2013.

    Tragedija za voznika...pa za starše-kje pa so bili? Pa zaboga čez cesto, prehod se NIKOLI ne TEČE. Prepogosto vidim starše, …

  • 16:59 23. December 2013.

    Saj bi vse bilo dobro, če ne bi Slovenci vedno bili nekaj desetletij od zadaj. Medtem ko 30 km severneje, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.