Na pošto in občino tudi invalidi

Foto: Žurnal24 Novo večnamensko stavbo bosta danes ob 17. uri odprla Miran Čehovin, direktor kr
Zgornje Gorje. Občina in pošta v novih prostorih. Jeseni še nova knjižnica.
Oglej si celoten članek
130 kvadratnih metrov bo velika nova knjižnica, ki jo bodo uredili v starih prostorih občine in pošte.

Danes popoldne bodo v Zgornjih Gorjah odprli večnamenski objekt, v katerem bosta pošta in občinska uprava. Občina Gorje in Pošta Slovenije sta kupili stavbo nekdanje trgovine Mercator – zanjo sta odšteli 130 tisoč evrov –, gradnja in oprema novega objekta pa sta stali dobrih 394 tisoč evrov; od tega je občina zagotovila 250 tisoč evrov.

Konec prostorske stiske
“Občinska uprava zdaj dela na 50 kvadratnih metrih, s prostorsko stisko se ubadajo tudi na pošti in brez prostorov je 18 gorjanskih društev, z novim objektom pa smo to rešili,” je pojasnil gorjanski župan Peter Torkar. Uporabno dovoljenje pričakujejo prihodnji teden, v novi stavbi bo tudi turističnoinformacijska pisarna, prostori pa bodo dostopni tudi za invalide.

V Gorjah krajevni urad?

Pošta naj bi se v nove prostore preselila predvidoma prihodnji teden, občinska uprava pa v začetku maja. “Z radovljiško upravno enoto se dogovarjamo, da bi v Gorjah odprla pisarno krajevnega urada,” je dodal župan.

V zdajšnjih prostorih občine in pošte bodo uredili sodobno, 130 kvadratnih metrov veliko knjižnico. Poskrbeli bodo, da bo dostopna vsem, kajti vhod v zdajšnjo vodi po strmih stopnicah, zato invalidi vanjo ne morejo.

Občina bo v začetku maja oddala projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja; gradnja nove knjižnice bo stala 250 tisoč evrov, od tega naj bi 80 odstotkov denarja pridobili prek razpisa kulturnega ministrstva, odprli pa jo bodo jeseni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.