Na pomoč tudi kanader, gasilci iz vse Slovenije drvijo na Kras

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Zahtevne razmere otežujejo gašenje velikega požara.
Oglej si celoten članek

Požar na Goriškem Krasu hude težave povzroča tudi danes.

Na celotnem območju so aktivirane vse sile za zaščito in reševanje. Gasilci iz vse Sloveniji prihajajo na pomoč, požar pa bodo, kot je za Svet na Kanalu A napovedal Ervin Čurlič iz CZ Severna Primorska, pomagali gasiti tudi s hrvaškim gasilskim letalom Canadair. 

Razmere so zelo zahtevne, delo pa dodatno otežuje slaba vidljivost zaradi dima, so sporočili s slovenske policije.

Evakuirali so 20 prebivalcev vasi Sela na Krasu, Hudi Log, Korita na Krasu in Nova vas. Ogenj se je razširil tudi proti Mirnu. Iz dela naselja je stekla evakuacija prebivalcev. Alarm se je oglasil tudi v Šempetru pri Gorici.

video Grozljivo: Ogenj se širi, ljudje bežijo

V Kostanjevico na Krasu, kjer sta si ogledala razmere ob hudem požaru, sta popoldne prišla tudi premier Robert Golob in evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič.

Čeprav je bila sprva posredovana informacija o tem, da je ogenj zajel tudi posamezne hiše na slovenski strani meje, trenutno dokončne in uradne potrditve o tem še ni, so sporočili iz regijskega štaba Civilne zaščite za severno Primorsko.

So se pa plameni razbesneli nad Mirenskim gradom. Iz dela Mirna je stekla evakuacija prebivalcev. Alarm se je oglasil tudi v Šempetru pri Gorici.

Dim in pepel sta prekrila tudi sosednje kraje. 

Slovenija "Bolnice se sploh ne vidi več, vse je v dimu"

Več sledi ...

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 19:48 20. Julij 2022.

    Kaj bi mi brez gasilcev, ki v večini delajo prostovoljno?! Trenutno jih imamo v državi še iz drugih 22ih držav, …

  • 19:44 20. Julij 2022.

    ja takle al še bolši avionček bi prišel prav ... ampak neeeee ... ker ga nato ne rabi, ga tudi …

  • 19:08 20. Julij 2022.

    Evo ga...Canadair CL-415 zajema vodo.. https://www.flightradar24.com/45.68,13.66/9

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.