Na mesec so prodali dve do tri tone kokaina

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Združba, ki so jo sestavljali ljudje iz nekdanjih jugoslovanskih republik, je imela monopol nad preprodajo kokaina v Milanu in je v mesto pripeljala med dvema in tremi tonami te droge mesečno. Francesco Petrelli je od njih kupoval okoli 50 kilogramov na teden.
Oglej si celoten članek

Omenjena skupina, ki so jo po Petrellijevih besedah sestavljali ljudje iz Črne gore, Srbije, Slovenije, BiH in Kosova, je monopol v Milanu imela, ker je bila čistost njihovega kokaina najboljša, in sicer nad 88 odstotki.

Prodajo sprva opravljali na motorjih

Petrellija je policija aretirala marca 2008, zaradi preprodaje drog pa je tudi že obsojen. Z omenjeno združbo je sodeloval od novembra 2007 pa vse do aretacije. Mesečno je kupil od 200 do 250 kilogramov kokaina, za en kilogram je odštel 37.000 evrov. Sprva so predajo opravljali kar na motornih kolesih, on je njim predal torbo z denarjem, oni pa njemu torbo s 50 kilogrami kokaina, je povedal v pričanju v procesu, ki poteka na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Kasneje so prešli na drug sistem, predajo droge za štirimi stenami. Petrelli je dobil ključe stanovanja v mestecu zunaj Milana, kamor je prinesel denar, včasih pa ga je droga tam že čakala.

Sam je imel stik s štirimi dobavitelji te združbe, je razložil, med drugim z mlajšim fantom iz Ljubljane, s katerim je bil tudi dvakrat na večerji. Kot je še Petrelli povedal, je ista združba drogo v Milanu prodajala še dvema skupinama, ne le njemu in njegovim sodelavcem.

Zaslišanje se sedaj nadaljuje z vprašanji tožilstva, na vrsti sta še obramba in sodnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:52 25. September 2012.

    Če bi ta Lah prodal kupil in prodal 50 kg skoraj 90% koke na teden, bi mogli narest po Italiji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.