“Geslo Zjutraj v morju, opoldne na krožniku drži, saj bodo pidoče v sodelujoče gostilne dostavljali vsak dan,” je o Dnevih domačih pidočev, ki se začnejo v sredo in trajajo do sobote, 30. aprila, povedal Danilo Markočič, direktor Turistično-gospodarskega združenja Izola. Medtem bo v 17 izolskih gostilnah in restavracijah mogoče dobiti pidoče (užitne klapavice) na buzaro po enotni ceni pet evrov.
“Dnevi domačih pidočev so samo začetna prireditev, nadaljevali bomo s sezonsko ribo,” je dodal Markočič.
Nič več iz Španije
Školjke bo za prireditev dobavljalo podjetje Prosub, ki ima čistilno-odpremni center, “kar zagotavlja kakovostne in neoporečne školjke”, je povedal Edi Germšek iz omenjenega podjetja, ki je dejavno na obeh straneh meje.
“Zadnjih osem mesecev so bila naša školjčišča v Strunjanu in Seči zaprta, vendar poteka preiskava, ki bo ugotovila, zakaj so rezultati analize, narejene v Italiji, drugačni od tistih, ki smo jih dobili pri nas,” je
pojasnil.
Na krožnikih spet domači pidoči
Izola. Dnevi domačih pidočev. Poteka preiskava različnih rezultatov naše in tuje analize školjk.