Na krožnikih spet domači pidoči

Foto: Žurnal24 Najbolj znana priprava pidočev (znanstveno ime Mytilus galloprovincialis) je na
Izola. Dnevi domačih pidočev. Poteka preiskava različnih rezultatov naše in tuje analize školjk.
Oglej si celoten članek

“Geslo Zjutraj v morju, opoldne na krožniku drži, saj bodo pidoče v sodelujoče gostilne dostavljali vsak dan,” je o Dnevih domačih pidočev, ki se začnejo v sredo in trajajo do sobote, 30. aprila, povedal Danilo Markočič, direktor Turistično-gospodarskega združenja Izola. Medtem bo v 17 izolskih gostilnah in restavracijah mogoče dobiti pidoče (užitne klapavice) na buzaro po enotni ceni pet evrov.

“Dnevi domačih pidočev so samo začetna prireditev, nadaljevali bomo s sezonsko ribo,”
je dodal Markočič.

Nič več iz Španije
Školjke bo za prireditev dobavljalo podjetje Prosub, ki ima čistilno-odpremni center, “kar zagotavlja kakovostne in neoporečne školjke”, je povedal Edi Germšek iz omenjenega podjetja, ki je dejavno na obeh straneh meje.

“Zadnjih osem mesecev so bila naša školjčišča v Strunjanu in Seči zaprta, vendar poteka preiskava, ki bo ugotovila, zakaj so rezultati analize, narejene v Italiji, drugačni od tistih, ki smo jih dobili pri nas,” je 
pojasnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.