Na kolo z 2,5 promila alkohola, padec je bil neizbežen

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Z novomeške policijske uprave poročajo o pestrem vikendu, tudi več prometnih nesrečah pod vplivom alkohola.
Oglej si celoten članek

Začelo se je s hudo pijano kolesarko, ta je v soboto zvečer padla na Cesti krških žrtev v Krškem, tamkajšnji policisti pa so ugotovili, da je 50-letnica kolesarila po kolesarski stezi, pri prečkanju glavne ceste pa izgubila oblast nad kolesom. Kršiteljica, ki se v nesreči ni poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 1,19 miligramov alkohola (2,5 g/kg). Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov ji bodo izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola vozil nezanesljivo

Policisti PPP Novo mesto so v noči na 29. 6. na avtocestnem priključku na območju Smednika zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima 24-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola (1,3 g/kg). Kršitelju so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Po vplivom alkohola povzročil nesrečo

29. 6. okoli 7. ure so bili policisti PP Krško obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Ugotovili so, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila Audi A4 izgubil oblast nad vozilom, trčil v robnik in v drog javne razsvetljave. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pijan voznik pobegnil s kraja prometne nesreče

V noči na 30. 6. smo bili obveščeni o prometni nesreči v Češči vasi, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste, se z vozilom prevrnil in pobegnil s kraja prometne nesreče. Poškodovanega sopotnika so reševalci na kraju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev pobeglega voznika. Na območju naselja Brezje so ga izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za 25-letnega povzročitelja, ki se je v nesreči prav tako lažje poškodoval, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,58 miligramov alkohola (1,2 g/kg). O pobegu s kraja nesreče, vožnji pod vplivom alkohola in drugih kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:11 1. Julij 2024.

    Ja, včeraj je očitno bilo nekaj v zraku, ker je folk očitno vinjen delal totalne bedarije, žal v prometu. Videla …

  • 16:31 1. Julij 2024.

    In kakšen bo izplen? Kršitelji bodo kupili druga vozila iz socialne podpore in otroških dodatkov, tožilci bodo zavrgli večino ovadb, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.