Na internet prek mobilnika tudi na Kredarici

Foto: Žiga Intihar Prenova bazne postaje na Kredarici. Foto: Žiga Intihar Prenova bazne postaje na Kredarici.
Na Kredarici lahko odslej brskate tudi prek mobilnega interneta. Vaši prijatelji v dolini bodo tako zdaj še bolj na tekočem glede vašega vzpona na Triglav.
Oglej si celoten članek

Drugi največji mobilni operater Si.mobil je bazno postajo na Triglavu renoviral še pred začetkom množičnih odhodov na najvišjo slovensko goro.

Najvišje ležeča postaja na Kredarici stoji na 2514 metrov nadmorske višine. Doslej je omogočala glasovno mobilno komunikacijo in pošiljanje sporočil, z renovacijo pa je na voljo tudi mobilni internet.

Kot so ob tem še sporočili iz Si.mobila, je bila ta renovacija še bolj nepozabna, a obenem zahtevna in polna adrenalina, saj so se terenski delavci pri svojem delu soočali z delom na višini in mnogimi naravnimi ovirami.

"Že v zgodnjih jutranjih urah v petek, 10. avgusta, so se odpravili v Lesce in na Rudno polje, od tam pa s helikopterjem pod vrh našega očaka," so zapisali.

Si.mobil je v preteklem letu izvedel največjo nadgradnjo svojega omrežja, ki je danes največje in najhitrejše 3G omrežje v Sloveniji ter zagotavlja širokopasovni mobilni internet več kot 90 odstotkov prebivalstva. Prvi v Sloveniji je tudi komercialno ponudil storitve svojim uporabniku v omrežju LTE, ki omogoča hitrosti do 100 Mbit/s. Uporabniki lahko uporabljajo storitve v Ljubljani, na Brniku in Bledu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:21 13. Avgust 2012.

    Ja res, to je nujno potrebno, da bodo lahko planinci mau srfali na kredarici med tem ko bodo imeli postanek. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.