Na Hrvaško po bencin

Primerjava. Zagreb cenejši kot Maribor in Gradec. Slovenci v Avstrijo po “kakovostnejša” živila.
Oglej si celoten članek

Foto: Žurnal24 Primerjava slovenske, hrvaške in avstrijske košarice

“Kruh, meso in zelenjava so v Avstriji vsekakor dražji, vendar se velikokrat pripeljem čez mejo, saj je izbira veliko večja kot v Sloveniji in tudi kakovost izdelkov je za moje pojme veliko boljša,” je pojasnila Nika iz Maribora, ki smo jo srečali med nakupovanjem v enem izmed avstrijskih supermarketov. Med sprehodom po trgovini pa smo opazili še nekaj Slovencev, ki so polnili svoje nakupovalne vozičke.

Pred mejo še točenje

Preverili smo namreč nekaj cen med Mariborom, Zagrebom in Gradcem. Medtem ko v zagrebškem nakupovalnem centru v hipermarketu nismo srečali niti enega Slovenca, smo na hrvaškem bencinskem servisu tik pred mejo s Slovenijo opazili nekaj avtomobilov s slovensko registrsko tablico. “Vračam se z morja, pa sem izkoristil še cenejše gorivo na Hrvaškem. Privarčeval bom vsaj tri evre,” nam je razlagal slovenski državljan, ki je kupil še tri škatlice cigaret. Tudi nekateri tobačni izdelki znanih blagovnih znamk so na Hrvaškem cenejši za okoli 30 centov. Se pa cene v marketih po Hrvaški močno razlikujejo. V turističnih središčih, predvsem na otokih, so nekateri izdelki dražji tudi za več kot 30 odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.