Na hišo nad Ajdovščino padla skala

Dopoldne je na stanovanjsko hišo na Colu nad Ajdovščino padla velika skala, ki se je odkrušila s pobočja za hišo.
Oglej si celoten članek

Prebila je streho in pristala na podstrešju, ob tem pa močno poškodovala tudi strop v prvem nadstropju. Čeprav sta bili v tem času v hiši žena in hči lastnika stanovanjske hiše, ni bil v nesreči nihče ranjen.

Po besedah direktorja in poveljnika Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina Borisa Šapla se je družina odločila, da nocoj ne bo prespala v hiši. V popoldanskem času bodo gasilci streho osem let stare stanovanjske hiše prekrili s folijo, da ne bi prišlo do še večjih poškodb ob napovedanem poslabšanju vremena.

Območje nad stanovanjsko hišo sta si že ogledala geolog Marko Kočevar in predstavnik podjetja Kaskader iz Idrije, ki pa dokončne odločitve o tem, ali so na pobočju še nevarne skale, še nista sprejela. Jutri si bo pobočje za hišo vnovič ogledal geolog in odločil, kakšni ukrepi bodo v prihodnje potrebni in ali bo družini Koren treba začasno poiskati novo bivališče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.