Na Finskem nove grožnje na šolah

Foto: Žurnal24 Na gimnaziji Jokela je maturant poleg sebe ubil osem ljudi.
Po pokolu na gimnaziji v mestu Tuusula je finska policija prejela še grožnje z bombami na dveh šolah.
Oglej si celoten članek

Finska policija je dva dni po pokolu na gimnaziji v mestu Tuusula prejela grožnji z bombami na dveh šolah. Med njima je prav srednješolski center v istem mestu, kjer je 18-letni maturant ubil šest sošolcev, vodjo šole in medicinsko sestro, na koncu pa sodil še sebi. Oblasti v Helsinkih so že sprožile preiskavo, ki pa za zdaj še ni prinesla rezultatov.

Druga šola, ki naj bi ji grozil bombni napad, je v kraju Kirkkonummi blizu Helsinkov. Številni starši so svoje otroke iz obeh omenjenih šol odpeljali, čeprav je policija medtem izdala obvestilo o koncu nevarnosti.


Ljudje pred šolo prižigajo sveče. © AFP

 
Finska ministrica za šolstvo Sari Sarkomaa je izrazila upanje, da se bo kriza z bombnimi grožnjami čim prej končala, saj tovrstni incidenti "otroke prikrajšajo za nujno potreben občutek varnosti" .

Po sredinem streljanju na gimnaziji Jokela v Tuusuli, kjer se šola okoli 500 učencev, so finske oblasti v četrtek razglasile dan žalovanja, vse javne ustanove pa so zastave spustile na pol droga.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.