Na Dunaju prijeli lažne tihotapce

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Avstrijska protiteroristična služba Cobra je v petek na Dunaju v spektakularni akciji prijela sedem domnevnih tihotapcev radioaktivnih snovi. Danes pa se je izkazalo, da material, ki so ga pri tem zasegli, ni bil radioaktiven.
Oglej si celoten članek

Cobra je osumljence aretirala, potem ko so njeni agenti na eni od mestnih ulic ustavili njihova avtomobila. Zločinci so se v past ujeli sami, ko so se o možnosti prodaje materiala začeli pogajati s sodelavci avstrijskega zveznega urada za boj proti terorizmu, ki so delovali pod krinko.

Tihotapci turškega in slovaškega porekla so imeli ob aretaciji pri sebi posodi v velikosti večje steklenice za vodo, v katerih naj bi bil po njihovih besedah jedrski material. Zanj so želeli iztržiti milijonski znesek.

Laboratorijske analize vsebine zaseženih posod pa navedb, da gre za radioaktivne snovi, niso potrdile. Policija tako sedaj domneva, da so prevaranti želeli zaslužiti denar na račun velikopotezne prevare.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.