Na deklico padel nogometni gol

Foto: Žurnal24 Mihaela je že drugi otrok, na katerega je padel ta nogometni gol.
Na 11-letno deklico je padel nogometni gol in jo težko poškodoval. V zagrebški bolnišnici čaka na presaditev jeter.
Oglej si celoten članek
"Ne vemo, ali bo sploh preživela! Čakamo na transplatacijo jeter," je povedala dekličina mati Draženka Žmuk. Njena hči Mihaela se je v soboto popoldne igrala na igrišču v mestu Lužan Biskupečki blizu Varaždina. Med igro je skočila in se skušala oprijeti prečke gola. Pri tem je padla na tla, z njo vred pa tudi stokilogramski gol, ki jo je udaril v predel trebuha. Zaradi moči udarca je Mihaela bruhala.

"Občino majhna mesta, kot je naše, ne zanimajo"
"Na igrišču je bilo še šest otrok, mlajših od osem let. Uspelo jim je dvigniti gol. Moj sin je pritekel domov in povedal, da je rešil Mimico (Mihaelo),"
je povedal sosed Žmukovih Ivica Mestrić. Po njegovih besedah je za gol, ki ga komaj dvigneta dva človeka, odgovorna občina Gornji Kneginec. Šokirani sosedi pravijo, da je komunalno podjetje pred kratkim kosilo travo na igrišču.

"Zagotovo so videli, da sta oba gola nestabilna. Ni nam jasno, zakaj ni nihče ukrepal. Občina ima denarja, a jih majhna mesta, ko tje naše, ne zanimajo,"
pravi Danijel Kaniški. Gol, ki je padel na deklico, je bil z zadnje strani zavarovan samo s kamnom. Drugi gol je tako nestabilen, da ga lahko podre že najmanjši dotik. 

Nesrečno Mihaelo so reševalci prepeljali v varaždinsko bolnišnico, kjer je celo noč prebila na operacijski mizi. Zjutraj so jo prepeljali v bolnišnico Merkur v Zagreb. "Zdravniki nameravajo presaditi jetra. Soproga je vsa v solzah in se je že večkrat onesvestila," pravi Mihaelin oče Josip.

"Nihče ni zavaroval igrišča"
Na tem igrišču je pred petimi leti isti gol padel na dečka iz mesta. "Ne vem, ali si je zlomil roko ali nogo, ampak vse do danes ni nihče prišel zavarovati igrišča," še pravi Ivica Meštrič.

Spomnimo, avgusta lani je deček iz vasi Žagolič nad Ajdovščino umrl potem, ko je med igro nanj padel 70 kilogramov težak nogometni gol.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.