Na brata streljal zaradi dediščine

Foto: D. M.
Foto: D. M.
V zaselku Maršiči pri Ortneku so včeraj odjeknili streli. Starejši brat, po naših podatkih Janez Z., je k sreči mlajšega brata Poldeta le lažje poškodoval.
Oglej si celoten članek

V petek, 20. septembra, se je zgodil uboj v trebanjski kmetijski zadrugi. Oseminštiridesetletni Janez M. iz Korenitke je pozno popoldne vstopil skozi skladišče in se namenil k tamkaj zaposleni bivši partnerici, do katere je imel prepoved približevanja. Ko je zagledal 49-letnega mesarja Marka P. iz Bele krajine, se je zapodil vanj in ga začel daviti. Napadeni naj bi ga usodno zabodel v samoobrambi in po zaslišanju so ga izpustili na prostost.

Le štiri dni kasneje, prejšnji torek, je 30-letni Kenan iz Severne Makedonije v avtu, parkiranem v industrijski coni v Pamečah pri Slovenj Gradcu, pričakal 40-letno nekdanjo partnerico Darjo G., jo s pištolo smrtno ranil in nato sodil  sebi.

Pritisnil na petelina

In vsega teden dni kasneje, včeraj popoldne, so odjeknili še streli v zaselku Maršiči, približno tri kilometre od Ortneka na obrobju Velikolaščanske pokrajine. V tem primeru je šlo za družinski spor, ki pa se je k sreči končal z lažjo poškodbo.

Kot so nam povedali poučeni, v podedovani starejši hiši živita brata, 62-letni Janez Z. in 57-letni Polde Z., ki pa se ne moreta zediniti glede delitve premoženja. Prav to naj bi bil povod za krvavi dogodek, ki se je pripetil okrog šeste popoldne, ko se je Polde vrnil domov. Približal se je Janezu  na kakšnih dvajset metrov, ta pa naj bi ga napadalno ogovoril in že pritisnil na petelina pištole, za katero po naših informacijah nima dovoljenja. Zadel naj bi ga v levo roko nad komolec, vendar, kot rečeno, poškodba ni bila huda in Poldeta niti niso odpeljali v bolnišnico.

Posredoval je sosed

Po prvem strelu se je mlajši brat zatekel proti kakšnih 200 metrov oddaljenemu sosedu Anžetu, Janez pa naj bi se pognal za njim in še nekajkrat ustrelil v prazno. Sosed ga je nazadnje ustavil in preprečil nadaljno obračunavanje, na kraj je hitro prispela policija.

Janez zdaj v pridržanju čaka na zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom, poraja pa se vprašanje, kako, če sploh, bosta brata sobivala v prihodnosti. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:13 2. Oktober 2024.

    Zaradi dediščine lahko razpadejo tudi "najmočnejše" družine.

  • 17:26 2. Oktober 2024.

    Naj vas odrešim skrbi glede sobivanja v prihodnosti. Starejši bo v zaporu, mlajši pa doma. Na mladih svet stoji. Mogoče …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.