Murphy v domači kuhinji

Foto: Žurnal24 Glavni Murphyjev zakon: Če gre kaj lahko narobe, bo tudi šlo narobe. (Foto: Maja
Predavanje. Nelogični pojavi. Zakaj se zdi, da kruh vedno pade na namazano stran.
Oglej si celoten članek

“Zakaj kruh, namazan s pašteto, vedno pade na namazano stran? Ali je res, da lahko topla voda zmrzne hitreje kot hladna? V kuhinji se nam včasih zdi, da se dogajajo povsem nelogične stvari. Pa je to res? Na predavanju z naslovom Murphy in logika v domači kuhinji, ki ga bo vodil Jure Pražnikar, bomo poskušali pokazati in dokazati nekatere vsakdanje, a povsem nelogične pojave,” napoveduje Martina Marušič Kos, samostojna strokovna delavka Primorskega inštituta za naravoslovne in tehnične vede Univerze na Primorskem (UP).

Enkrat na mesec
Predavanje bo jutri ob 11. uri v mali predavalnici Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije UP (Famnit) na Glagoljaški ulici 8 v Kopru. “Na Famnitu znova pripravljamo cikel sedmih predavanj, ki laikom zanimivo in razumljivo predstavljajo matematične probleme in vprašanja,” pravi Marušič Kosova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.