Mučenje živali: pri Domžalah ubil svojega psa in še psa sorodnika

Foto: Profimedia pes, zavetišče Foto: Profimedia Pregret pes
Zakaj je ubil svojega psa in še sorodnikovega, za zdaj ni jasno, je pa imel storilec še enega psa, ki so mu ga odvzeli.
Oglej si celoten članek

"Včeraj popoldan smo bili obveščeni o dogodku, kjer je na območju Domžal osumljenec iz do sedaj neznanega vzroka usmrtil svojega in psa sorodnika," so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Prav ta sorodnik je policiji dogodek prijavil.

"Policisti so osumljencu za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost. Opravljen je bil ogled, na kraju je bil prisoten veterinarski inšpektor, ki je odvzel tretjega psa v lasti osumljenca, za kadavra usmrčenih živali pa je poskrbel higienik," so še zapisali na policiji.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja mučenja živali po 2. dostavku 341. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), za katerega se storilec kaznuje za zaporom do dveh let. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Prav tako vodijo postopek o prekršku po Zakonu o zaščiti živali.

Tomaž Tomaževič z ljubljanske policijske uprave nam več informaciji zaradi interesa preiskave ni mogel podati.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.