Most na Peljašac naj bi stal do leta 2021

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Hrvaška vlada je sklenila, da bodo do leta 2021 na Hrvaškem zgradili 2,4 kilometra dolg most na polotok Pelješac.
Oglej si celoten članek

Vrednost celotnega projekta je ocenjena na 420 milijonov evrov, nadejajo pa se, da bodo kar 85 odstotkov denarja dobili iz skladov Evropske unije. 

Most bo prometno povezal skrajni jug Dalmacije s preostalim delom Hrvaške, tako da pri vožnji v južno Dalmacijo ne bo treba več prečkati ozkega obmorskega pasu Bosne in Hercegovine.

BiH je soglašala s projektom gradnje mostu, ki bo zgrajen blizu njenega edinega jadranskega 
pristanišča v Neumu. 

 

Z novim mostom bodo na hrvaškem turistom še bolj približali Dubrovnik in ostale turistično zelo zanimive kraje v južni Dalmaciji. 

Eden največjih v Evropi

Pelješki most bo, ko bo zgrajen, eden največjih v Evropi. Dolg bo 2440 metrov, na njem bosta dva vozna in dva odstavna pasova, plovne poti pod mostom pa bodo široke med 200 in 255 metri.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.