Mladoletnik kradel na postajališču, v Audiju nepripasana otroka

Foto: Facebook Avtocestno postajališče Zaloke.
Foto: Facebook Avtocestno postajališče Zaloke.
Novomeški policisti so imeli veliko dela zaradi tatov.
Oglej si celoten članek

Nekaj po polnoči so bili na PU Novo mesto obveščeni o dveh drznih tatvinah iz prodajaln na avtocestnih postajališčih Zaloke in Starine. Na Zalokah sta dva storilca odtujila večjo količino prehrambenih artiklov, na Starinah pa tobačne izdelke in energijske napitke in pobegnila z osebnim avtomobilom znamke Audi. 

O tatvinah in opisu storilcev so bili policisti nemudoma obveščeni in so pričeli z intenzivnimi aktivnostmi za izsleditev tatov. Enega izmed storilcev so na počivališču prijeli policisti PPP Novo mesto. Ugotovili so, da gre za mladoletnika iz Ponikev. O njegovem ravnanju so obvestili center za socialno delo in starše, ki so ga po zaključenem postopku prevzeli.

Nekaj po 1. uri pa so brežiški policisti v Novi vasi pri Mokricah uspeli izslediti in ustaviti Audi, ki ga je vozila 23-letna sostorilka iz Kerinovega Grma, eden izmed potnikov pa je bil mladoletnik prav tako iz Ponikev. 

Med postopkom so še ugotovili, da je 23-letnica vozila neregistriran avtomobil, dva otroka v vozilu pa nista bila zavarovana z ustreznim zadrževalnim sistemom. 23-letnici so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog. 

Ukradene predmete so zasegli, o ravnanju mladoletnika obvestili starše, ki so ga prevzeli in pristojni center za socialno delo. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. Zoper predrzne tatove bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 00:01 9. Avgust 2024.

    "Enega izmed storilcev so na počivališču prijeli policisti PPP Novo mesto. Ugotovili so, da gre za mladoletnika iz Ponikev. O …

  • 08:46 8. Avgust 2024.

    Dolenjski indijanci na delu !

  • 08:30 8. Avgust 2024.

    To so posledice porok med žlahto.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.