Mladoletnici s skirojem povzročili nesrečo in pobegnili, sledilo je to

Foto: Profimedia E-skiro.
Foto: Profimedia E-skiro.
Šentjurski policisti so preiskali primer nesreče s pobegom, ki se je zgodil v začetku oktobra.
Oglej si celoten članek

V podvozu Ceste Leona Dobrotinška v Šentjurju so policisti pred nekaj tedni obravnavali prometno nesrečo. Povzročila jo je takrat še neznana voznica e-skiroja, ki je imela sopotnico.

Dekleti sta trčili v dva pešca, ki sta zaradi trka padla, peška se je ob padcu rahlo poškodovala. Dekleti sta se za hip ustavili in se pešcema opravičili, nato pa sta se odpeljali naprej, ne da bi pešcema ponudili pomoč.

Šentjurski policisti so z ogledom kraja prometne nesreče, zbiranjem obvestil in z informacijami, ki so jim jih na podlagi objav v medijih posredovali občani, pridobili podatke o mladoletnicah, ki sta povzročili prometno nesrečo.  

Zoper obe so podali  obdolžilna predloga na pristojno sodišče. O kršitvah so seznanili tudi starše mladoletnih deklet, so danes sporočili iz PU Celje.

Prevoz drugih ni dovoljen

Foto: AVP E-skiro

Podali so še nekaj nasvetov in pravil, ki jih morajo upoštevati vozniki e-skirojev. Vozniki e-skiroja morajo do dopolnjenega 18. leta starosti med vožnjo uporabljati zaščitno kolesarsko čelado. Vozijo naj po kolesarskih površinah, v območjih za pešce pa naj upočasnijo, so zapisali na PU Celje.

Prevoz drugih oseb ni dovoljen, otrocido 12. leta starosti jih ne smejo uporabljati, peljejo lahko samo do 25 km/h.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 19:21 25. Oktober 2024.

    Prepozno. Pandorina skrinja je odprta. Na prometnih površinah so se pojavili akterji, ki ne spoštujejo nobenih predpisov, so arogantni, sebični, …

  • 16:14 25. Oktober 2024.

    Skiroje registrirati in tablica saj gre za podobno vozilo kot je skuter 25kmh.

  • 16:04 25. Oktober 2024.

    Saj 1.pomoč za skiroje ne obstoja! Lahko se le po..ijejo na rano namesto razkužila ;-)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.