Mladim brezplačne parcele

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slovenska občina, ki mladim družinam nudi parcele za gradnjo hiš.
Oglej si celoten članek

Da bi izboljšali demografsko sliko in postali mladim bolj privlačna občina za bivanje, so se na Občini Črna na Koroškem odločili posebej mladim družinam ponuditi parcele za gradnjo stanovanjskih hiš. V naselju Šmelc ponujajo osem parcel, velikih okoli tisoč kvadratnih metrov. Komunalno opremljena parcela stane okoli 10.000 evrov.

Trenutno na občini zbirajo informativne prijave, zanimanja pa je že nekaj, pravi županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak. Pogoj je, da mlade družine z gradnjo začnejo v dveh letih od nakupa parcele ter da je zgrajena hiša namenjena za bivanje.

"Zanimanje je precejšnje, kličejo nas tudi iz drugih krajev Koroške," je ob robu zadnje novinarske konference pojasnila županja. Poziv za prodajo parcel bo občina objavila predvidoma septembra.

Poleg tega ima Občina Črna na Koroškem na voljo več stanovanj, ki jih namerava prodati. Fond občinskih stanovanj zajema več kot 90 stanovanj, trenutno občina prodaja štiri. Kvadratni meter stanovanja stane okoli 600 evrov, je pojasnila Lesjakova.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 18:43 30. Julij 2017.

    PA PRODAT HIŠ NEBI SMELI .

  • 10:53 29. Julij 2017.

    Zato, ker mladi gredo rajši v Avstrijo, kjer so boljši pogoji preživetja, pa tudi če bi bili isti pogoji preživetja, …

  • 07:21 29. Julij 2017.

    Toliko so parcele, ki jih dajejo zastonj, vredne. Neverjetno, da je to treba nekaterim razlagat.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.