Mitič predčasno z vrha Telekoma

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Podpredsednik uprave Telekoma Dušan Mitič je odstopil s položaja.
Oglej si celoten članek

Dušan Mitič se je po pogovoru s predsednikom uprave Ivico Kranjčevićem in predsednikom nadzornega sveta Tomažem Bergincem odločil za sporazumno predčasno prekinitev mandata.

Skupina Telekom Slovenije je v letu 2009 ustvarila 24,6 milijona evrov čistega dobička, medtem ko je ta v letu prej znašal 85,98 milijona evrov.

Odločitev Mitiča, ki bi se mu mandat sicer iztekel šele leta 2012, po navedbah Telekoma družbe temelji na prepričanju, da je potrebno novemu predsedniku uprave zagotoviti možnost, da si ob pričetku mandata svojo ekipo izbere sam.

Nadzorni svet je sicer Marka Boštjančiča potrdil za novega člana uprave za področje trga in storitev. Prav Boštjančič bo s 1. majem nadomestil Mitića, ki bo od takrat odgovoren za področje trga in storitev. Še naprej pa ostaja izpraznjeno mesto člana uprave, odgovornega za področje financ. Bo pa sedanjega člana uprave za tehnologijo Željka Puljiča maja nasledil Zoran Vehovar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.