Miran Rudan obtožen malomarnosti

Foto: Žurnal24 Če bo Rudan spoznan za krivega, lahko v zaporu odsedi od enega do osem let.
Na sodišču v Ljubljani se jutri nadaljuje sodna obravnava zoper Mirana Rudana, ki je obtožen kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.
Oglej si celoten članek

Pevec naj bi leta 1999 zakrivil nesrečo, v kateri je bila hudo ranjena kolesarka, ki je pozneje umrla. Rudan se je 27. oktobra 1999 s prijatelji pripeljal v Ljubljano, nato je avto parkiral na Tavčarjevi ulici. Ko je odprl vrata, da bi izstopil, naj bi zadel kolesarko, ki je pripeljala mimo. Ta je padla in obležala v nezavesti, po petih mesecih kome pa je umrla.

Na pričanju med sodno obravnavo leta 2004 je Rudan pojasnil, da je najprej parkiral in izstopil. Kmalu za tem se je vrnil k avtomobilu in na tleh nekaj metrov stran od zadnjega dela vozila zagledal ponesrečenko. Ker ga je bilo strah, da bi jo kdo povozil, je odprl sprednja leva vrata in jo tako zavaroval. Pobegnil ni, pravi obtoženi Rudan, avto je le preparkiral na prošnjo mimoidočega, da naredi prostor za rešilca. Ko se je po dvajsetih minutah vrnil na kraj dogodka, tam ni bilo nikogar več.

Do zdaj so zaslišali štiri priče, med katerimi je bilo najbolj obremenilno pričanje hčerke preminule kolesarke. Pravi, da ji je mama tistega dne v bolnišnici povedala, da se je peljala po kolesarski stezi, nato pa je neki moški odprl vrata avtomobila, kar je povzročilo padec.

Rudan je obtožen za kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, za katero je zagrožena kazen od enega do osem let zapora, relativni zastarani rok je 10 let, absolutni pa 20 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.