Ministrstvo: To o Marti Kos ne drži

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na Ministrstvu RS za zunanje in evropske zadeve zanikajo navedbe o postopku proti Marti Kos zaradi mobinga.
Oglej si celoten članek

Na zunanjem ministrstvu so zanikali navedbe, da je bil proti sedanji kandidatki za evropsko komisarko Marti Kos, ki je bila v preteklosti veleposlanica v Švici in Nemčiji, sprožen postopek zaradi mobinga na delovnem mestu.

"Na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve ni bil izveden noben postopek zoper Marto Kos zaradi morebitnih očitkov o mobingu na delovnem mestu," so zapisali.

Kot so glede nadzorov za STA pojasnili na ministrstvu, je bil na veleposlaništvu v Berlinu leta 2015 opravljen redni diplomatski nadzor, v katerem je bila veleposlanica pohvaljena za vodenje veleposlaništva.

Na veleposlaništvu v Bernu pa je bil v letu 2020 izveden izredni delen diplomatski nadzor, po katerem je takratni minister Anže Logar sprejel nekaj predlogov v zvezi z vodenjem veleposlaništva. Podrobnosti o predlogih niso razkrili. Dodali pa so, da je Marta Kos sama podala odstopno izjavo z mesta veleposlanice v Bernu.

Mahnič na dan privlekel očitke o mobingu

Na sredini predstavitvi kandidatke v odboru DZ za zadeve EU je poslanec SDS Žan Mahnič, sklicujoč se na pisanje medijev, dejal, da je morala Kos veleposlaništvo v Švici predčasno zapustiti zaradi številnih očitkov o mobingu.

Kos je na seji te navedbe zavrnila in poudarila, da se je za odstop odločila sama zaradi nestrinjanja s politiko takratne vlade Janeza Janše. Glede ugotovitev inšpekcijskega nadzora je dejala, da sama nima težav, če se sklepi nadzora razkrijejo, po njenem spominu pa je bilo med predlogi to, da mora veleposlanica pri vodenju veleposlaništva svoje ambiciozne cilje uskladiti s sposobnostmi in obremenjenostjo vseh svojih sodelavcev.

Na omenjeni predstavitvi v odboru, ki je sicer podal pozitivno mnenje o kandidatki, je bila Kos iz vrst poslancev SDS deležna tudi očitkov, da je naklonjena Rusiji, ter da je sodelovala z jugoslovansko tajno službo. Oboje očitke je Marta Kos prav tako zavrnila.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 15:40 20. September 2024.

    A je tale janšistični odojek Mahnić že kdaj v življenju govoril resnico???

  • 15:03 20. September 2024.

    Do kdaj bomo prenašali Janševo bando lažnivcev???

  • 14:15 20. September 2024.

    Še ena o Janši..........Se srečata Tito in Janša in le-ta maršala pozdravi : ” Pozdravljen, veliki diktator! ” Maršal mu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.