Minister zaradi okvare falcona odpovedal udeležbo v Bruslju

Foto: Saša Despot Boštjan Poklukar.
Foto: Saša Despot Boštjan Poklukar.
Več podrobnosti o okvari letala zaenkrat ni znanih.
Oglej si celoten članek

Notranji minister Boštjan Poklukar se danes zaradi tehnične okvare vladnega letala falcon ni mogel udeležiti zasedanja notranjih ministrov EU, ki poteka v Bruslju, so za STA sporočili z notranjega ministrstva (MNZ). Več podrobnosti o okvari falcona zaenkrat ni znanih.

"Zaradi tehnične okvare vladno letalo danes zjutraj ni poletelo v Bruselj, zato se minister Boštjan Poklukar ni mogel udeležiti Sveta EU za pravosodje in notranje zadeve," so zapisali na MNZ.

Več podrobnosti o okvari letala zaenkrat ni znanih. Na MNZ so navedli, da bodo informacije o stanju falcona podali na ministrstvu za obrambo (Mors).

V štirih letih skoraj tisočkrat

Kot so v začetku januarja sporočili z Morsa, je vladno letalo med letoma 2018 in 2022 poletelo skoraj tisočkrat. Najbolj pogosto so ga uporabljali v uradu predsednika republike, kabinetu predsednika vlade ter ministrstvih za zunanje zadeve in obrambo, največkrat pa je bilo v zraku v letu 2021. V preteklosti je zaradi okvare že nekajkrat ostalo prizemljeno.

Notranjega ministra Poklukarja na današnjem zasedanju v Bruslju nadomešča stalni predstavnik pri EU Iztok Jarc. Osrednja tema srečanja ministrov so migracije. Pregledali bodo izvajanje sklepov, ki so jih v povezavi s tem področjem na februarskem izrednem vrhu sprejeli voditelji držav članic. Govorili bodo tudi o razmerah v schengenskem prostoru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 15:16 9. Marec 2023.

    Lahko bi potoval s hrvaškim kolegom Božinovičem podobno, kot je nekoč naš Janez potoval s Kurzhom.

  • 13:43 9. Marec 2023.

    Vlak ne vozi? Na takih kratkih razdaljah politiki ne bi smeli uporabljati letal. Saj veste CO2 in te fore.

  • 12:29 9. Marec 2023.

    Mater vola, zakaj ni šel na redno linijo zjutraj okoli 7h zvečer ob 8h pa domov??? Premalo nobel???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.