Minister Šarec odhaja v Bruselj: "Žena si bo malo oddahnila!"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Marjan Šarec odhaja v Bruselj, kdo bo novi obrambni minister?
Oglej si celoten članek

Obrambni minister Marjan Šarec, ki je v Evropski parlament izvoljen s preferenčnimi glasovi, ob razglasitvi rezultatov ni deloval najbolj navdušen. "Kar je, bo treba sprejeti," pravi. Šarca že v izhodišču Bruselj ni najbolj zanimal, je pa pristal na kandidaturo. Nad potovanji v Bruselj in Strasbourg ni navdušen. Kaj pa žena? "Žena si bo oddahnila, ko me kak teden ne bo," pravi.  

Mandat evropskega poslanca po slovenski zakonodaji Šarec mora sprejeti. "Volilci so izrazili zaupanje, ne bi bilo prav, da zdaj rečem, malo sem se hecal," pravi. Premier Robert Golob bo tako moral poiskati novega obrambnega ministra.

Slišati je namigovanja, da bi Šarčev naslednik lahko postal Damir Črnčec. Nekdanji direktor Sove Damir Črnčec je v vladi Marjana Šarca postal državni sekretar za nacionalno varnost. "Glede tega nismo vnaprej pripravljali načrta, vzeli si bomo kakšen teden in se potem odločili. Sem pa z delom celotnega ministrstva zelo zadovoljen, bomo razmišljali tudi v smeri iskanja kandidata znotraj obstoječe ekipe," pravi predsednik vlade Robert Golob. 

Foto: Saša Despot evropske volitve 2024, Svoboda

V stranki Svoboda je s bila v Evropski parlament izvoljena tudi Irena Joveva. 

dezurni@styria-media.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 38

  • 14:41 13. Junij 2024.

    Bolje da je tam, si bo Slovenija od njegovih nebuloz odpočila, sploh pa njegova stranka niti parlamentarnega praga ni prestopila …

  • 08:07 11. Junij 2024.

    Haha, kandidira na volitvah in se potem čudi, da je izvoljen. Tako pohleven in naiven je, da so mu celo …

  • 15:32 10. Junij 2024.

    S Matjažem Nemcem iz SD bosta gotovo največja veleuma v Bruslju.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.