Minister carinikom ni dal nobenih jamstev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sporni dodatki. Predstavniki sindikatov carinikov tudi po današnjem sestanku s finančnim ministrom Križaničem niso opustili načrta, da ustanovijo stavkovni odbor.
Oglej si celoten članek

Policijski dodatki, ki jih je vlada sprejela pretekli teden v okviru zakona o organiziranosti in delu v policiji, so bili povod današnjega sestanka predstavnikov sindikatov carinikov in ministra za finance Fraceta Križaniča.

Strinjali so se, da je treba anomalije v plačnem sistemu urediti v okviru zakona o sistemu plač v javnem sektorju, pri tem pa ohraniti socialno partnerstvo in javno-finančno vzdržnost.

Po besedah predsednika Sindikata carinikov Slovenije Dušana Miščevića je treba dodatke urediti tudi za zaposlene v carini in na Darsu, če bodo predlagane dodatke za policiste realizirali.

Cariniki pa se strinjajo z ministrstvom za javno upravo, da bi tako dodeljevanje dodatkov pomenilo rušenje plačnega sistema.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:15 9. Julij 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES(resnica o komunisticnih zlocinih napram …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.