Milorad Dodik na prijateljskem obisku v Kopru

Foto: Nataša Čepar Dragan Marušič, Gašpar, Gašpar Mišič, Milorad Dodik, Boris Popoič, Tomaž Može Foto: Nataša Čepar Boris Popovič Milorad Dodik Tomaž Može Foto: Nataša Čepar Milorad Dodik, Gašpar Gašpar Mišič, Boris Popovič, Tomaž Može
Neformalni obisk. Predsednik Republike srbske Milorad Dodik je v družbi prijatelja Borisa Popoviča obiskal Luko Koper in se srečal s predstavniki univerze in gospodarstva.
Oglej si celoten članek

"Tako kot Boris Popovič večkrat pride na prijateljski obisk k nam v Banja Luko, sem prišel tudi jaz sem," je o neformalni naravi obiska v Kopru dejal predsednik Republike srbske Milorad Dodik. Med  drugim si je ogledal koprsko pristanišče in se sestal še s prvim možem Luke Koper Gašparjem Gašparjem Mišičem, direktorjem Primorske gospodarske zbornice Tomažem Možetom, rektorjem Univerze na Primorskem Draganom Marušičem in predsednikom uprave Vinakopra Nevijom Pucerjem.

Okrepili bi sodelovanje

"Banja Luka je dobra destinacija za slovenski biznis," meni Dodik, ki vidi priložnost tudi v obratnem sodelovanju, da bi njihovo gospodarstvo povečalo pretovor v koprskem pristanišču. Na vprašanje, ali jim ni bližje pristanišče v Reki, je odgovoril, da gre tako ali tako za isto destinacijo. Predstavnik gospodarske zbornice vidi priložnost predvsem v sodelovanju pri evropskih projektih, rektor primorske univerze pa je izpostavil enega od njihovih študentov, ki prihaja iz Republike srbske in se je izkazal za izjemno talentiranega za matematiko.  Kot zanimivost, v Republiki srbski živi tudi slovenska manjšina, ki se združuje v okviru Društva Triglav in šteje približno tisoč članov.

Kontroverzni politik

Milorad Dodik sicer velja za kontroverznega politika, poznan je po svojih izjavah, s katerimi je med drugim zanikal, da se je v Srebrenici po razpadu Jugoslavije zgodil genocid. Nedavno je v odzivu na poročilo visokega predstavnika Združenih narodov za BiH Valentina Inzka dejal, da gre za navijaško in nerelevantno vsebino, Inzko pa da je ena od težav BiH. Inzko je namreč v poročilu obtožil Republiko srbsko, da nadaljuje pravne in politične dejavnosti, ki ogrožajo državne ustanove in njihova pooblastila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 08:57 17. November 2013.

    jaz ne vem kaj sploh delajo varnostne službe..ta takemu človeku sploh pustijo obisk v Slovenijo

  • 15:08 16. November 2013.

    In kakšen spejem . "Državnika" brez države , sprejel župan ene klinčevske opčine, katerih svita pa želi to prikazati , …

  • 15:02 16. November 2013.

    Najprej se naučite kaj je kdo v Bosni. Dodig ni predsednik Republike Srbske - primerjava R .Avstrija, R. Slovenija iN …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.