Migranti z ukradenim kombijem drveli pred policisti

Foto: sobotainfo.com
Foto: sobotainfo.com
Policisti so jih ustavili šele s pomočjo stingerja.
Oglej si celoten članek

Policiste je nekaj pred 4. uro zjutraj oškodovanec obvestil, da je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše v Krmačini odtujil kombinirano vozilo. Na kraj so bile takoj napotene razpoložljive policijske patrulje na območju Bele krajine. 

V bližini Metlike so vozilo izsledili in voznika ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, a kršitelj znakov ni upošteval. S hitrostjo več kot 120 kilometrov na uro je nadaljeval vožnjo proti Gradacu. 

V okolici Črnomlja je policistom le uspelo ustaviti s pomočjo stingerja (sredstva za prisilno ustavljanje motornih vozil). Takoj po tem, ko se je vozilo ustavilo, je več oseb iz kombija skušalo pobegniti, a so jih policisti prijeli. 

Ugotovljeno je bilo, da gre za 12 državljanov Alžirije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 

Policisti okoliščine nezakonitega prehoda in kaznivega dejanja še preiskujejo. 

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Prilipe, Oštrc, Orehovec, Brezje pri Veliki Dolini, Sinji vrh, Gorenja Pirošica in Sevnica izsledili in prijeli 22 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Sirije in Pakistana, 7 državljanov Palestine, 6 državljanov Iraka, državljana Afganistana in državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.