Microsoft v zadregi zaradi glave

Foto: Žurnal24 Izvirna fotografija prikazuje temnopoltega moškega v sredini med svojima kolegom
Microsoft se je znašel v zadregi, potem ko je na fotografiji na spletni strani svoje poljske podružnice glavo temnopoltega moškega zamenjal z glavo belca. Pozabil pa je pobeliti njegove roke.
Oglej si celoten članek

Na fotografiji v pisarni sedi trojica – ženska bele polti, temnopolt moški in Azijec.

Pri različici spletne strani za poljski trg pa so glavo temnopoltega moškega preprosto zamenjali z belcem.

Osrednji lik je na poljski strani belec, le roke so ostale od izvirnega lastnika. ©

 
Na Microsoft se je na blogih, socialnih straneh in različnih forumih kmalu vsul plaz kritik, saj so roke moškega ostale temne, družba pa se mora zdaj otepati očitkov, da s potezo priliva olja na ogenj v že tako ksenofobičnem ozračju v nekaterih vzhodnoevropskih državah. Spet drugi pa se iz Microsofta norčujejo zaradi pomanjkljivega retuširanja fotografije.
Največji proizvajalec programske opreme se je za napako opravičil in sporno sliko že zamenjal z izvirnikom, poroča Daily Mail.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.