Mesić bo povabilo vrnil

Foto: Žurnal24 Mesić je zadrževanje denarja varčevalcev NL označil za rop.
Treba se je sestajati, da se rešijo odprta vprašanja, je dejal hrvaški predsednik Stipe Mesić po srečanju z Danilom Türkom in zagotovil, da bo povabilo kmalu vrnil.
Oglej si celoten članek

Slovenski predsednik Danilo Türk se je prvič, odkar je prevzel funkcijo, srečal s hrvaškim predsednikomStipetom Mesićem. Po srečanju na Gradu Otočec se bosta udeležila še slovesnosti ob 15-letnici Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva v Črnomlju.

Srečanje so napovedali prejšnji teden, ker gre za prve in neformalne pogovore, pa ni pričakovati kakih pomembnejših pobud za reševanje odprtih vprašanj. Mesić je dejal le, da bo sporočilo srečanja to, "da se je treba sestajati, da se rešijo odprta vprašanja", medtem ko naj bi Türk vabilo na uradni obisk v Zagreb dobil kmalu.

Srečanje se je zgodilo v tednu, ko so se odnosi med državama zaostrili po izjavi slovenskega zunanjega ministra Dimitrija Rupla, da je Hrvaška v zadnjih šestih mesecih prekinila diplomatske odnose s Slovenijo, saj v tem času ni bilo stikov na ravni zunanjih ministrov. To je dejal pred zunanjepolitičnim odborom Evropskega parlamenta v zvezi z reševanjem vprašanja hrvaške zaščitne ekološko-ribolovne cone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.