Mesar včeraj v trgovini do smrti zabodel 48-letnika

Foto: D. M.
Foto: D. M.
V trebanjski kmetijski zadrugi se je včeraj zgodil uboj, ki naj bi ga zagrešil 49-letni mesar, po naših podatkih Marko P. iz Bele krajine.
Oglej si celoten članek

Kot je sporočil Robert Perc z novomeške policijske uprave, so včeraj okoli pol sedme zvečer prejeli več klicev o nasilnem dejanju v poslovnih prostorih v Trebnjem: "Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj in ekipa nujne medicinske pomoči z zdravnico zaradi informacije, da je ena oseba hudo poškodovana. Na kraju so naleteli na poškodovanega 48-letnika, ki mu niso mogli več pomagati in je zaradi hudih poškodb na kraju umrl."

Prepoved približevanja

Kot je nadaljeval Perc, naj bi se 48-letnik okoli 18.30 ure pripeljal do poslovnega prostora, kjer je zaposlena njegova nekdanja partnerica, do katere je imel veljavno sodno prepoved približevanja zaradi predhodnih nasilnih dejanj. Med konfrontacijo s tam zaposlenim 49-letnikom je ta z ostrim predmetom tako poškodoval 48-letnika, da je na kraju umrl. Pokojnega so policisti v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja in grožnjami, tudi za grožnje 49-letniku: "Zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja so 49-letnemu osumljencu odvzeli prostost in je trenutno v policijskem pridržanju. Zanj je preiskovalna sodnica odredila strokovni pregled, za pokojnega 48-letnika pa sodno obdukcijo."

Bila naj bi samoobramba

Pridržani 49-letnik je po naših podatkih med strankami zelo priljubljeni mesar v kmetijski zadrugi Trebnje Marko P. iz Bele krajine, pokojni 48-letnik pa Janez M. iz Korenitke. "Kot so mi povedali sodelavci, je Janez vstopil skozi zadnja vrata in stekel za bivšo partnerico, ko je zagledal Marka, pa ga napadel, menda začel daviti. Med ravsom naj bi Marko zagrabil nož in zabodel napadalca, ki naj bi imel, tako so povedali zaposleni, prepoved približevanja tako do bivše kot do kmetijske zadruge. V preteklosti naj bi že tudi imel izpad na blagajni," nam je povedal pretreseni direktor KZ Trebnje-Krka Stanko Tomšič. "Po pripovedovanju sodelavcev je šlo za samoobrambo. Tudi jaz dobro poznam Marka, ki je izredno korekten človek, nikoli ni bil agresiven. Zelo mi je žal, kar se je zgodilo."

Drugi dobro obveščeni sogovorniki so potrdili, kar je omenjeno že v policijskem poročilu – da je šlo za osebne zamere, ki jih je Janez gojil do Marka. Zaradi svoje bivše partnerice mu je tudi večkrat grozil.

Kot je še sporočil Robert Perc, se preiskava nadaljuje.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.