"Mercator za zdaj še zdravo podjetje"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Novi šef Mercatorja Toni Blažič pravi, da potrebujejo stabilnega lastnika. Brez tega Mercator ne bo "ne zdrav ne stabilen".
Oglej si celoten članek

Toni Blažič pa v intervjuju za časnik Finance ni hotel odgovoriti na vprašanje, ali bi Agrokorju dopustil skrbni pregled. Skupini Agrokor sicer priznava pomembnost v regiji, vendar se "Agrokor tako kot mi spopada s težavami in izzivi". Poudarja pa, da se bodo morali v podjetju natančno pripraviti na prodajo.

Blažič, ki je po odstopu uprave Žige Debeljaka vodenje največjega slovenskega trgovca prevzel pred nekaj dnevi, meni, da je Mercator za zdaj še zdravo podjetje, vendar pa da bo že kmalu treba narediti večje spremembe. Dokapitalizacije Mercator po njegovem mnenju za zdaj ne potrebuje, vse o tem pa bo jasno prihodnje leto.

"Mercator je cenovno konkurenčen"

Na očitek, da je Mercator najdražji trgovec v državi, Blažič odgovarja, da je taka le percepcija: "Če seštejemo vse bonitete, ki jih kupec dobi v Mercatorju, je cenovno zelo konkurenčen." Med kandidaturo za čelo Mercatorja je napovedoval zmanjšanje števila zaposlenih v režiji. Kot pravi, je v primerjavi z ostalimi evropskimi trgovci veliko neskladje pri produktivnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:07 5. Junij 2012.

    Dragi novinar, najprej bo treba spremeniti priimek novega šefa Mercatorja ;)<br /><br />Kot drugo, seveda je sedaj še zdravo podjetje. …

  • 10:04 5. Junij 2012.

    Dva dni v Mercatorju in že vse ve. Malo nakladanja za novinarje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.