Mercator spet zapira svoje trgovine, tudi v večjem mestu

Foto: Mercator
Foto: Mercator
Mercator je letos že zaprl precejšnje število tehničnih trgovin (Mtehnika), a očitno zapiranju poslovalnic še ni videti konca.
Oglej si celoten članek

Potem ko so svoja vrata že prej zaprle poslovalnice Mtehnike v Krškem, Tolminu in v ljubljanskih Novih Jaršah, pa tudi enote v Šmarju pri Jelšah, na Prevaljah in v Idriji, so v juliju s prodajo prenehali še v Beltincih in Ljutomeru, so sporočili iz Mercatorja.

Kot neuradno poroča Siol, naj bi pri Mercatorju načrtovali zaprtje še drugih poslovalnic tehnične trgovine – v Ormožu, Sevnici, Tržiču, Logatcu in Novi Gorici. Tega sicer pri Mercatorju niso ne potrdili ne zanikali. 

"V Mtehniki smo spremenili poslovno strategijo in posledično spreminjamo poslovni model, s čimer se prilagajamo tudi razmeram na trgu," so za Siol tudi tokrat zelo redkobesedno odgovorili iz največjega trgovskega podjetja. 

"Zaprte enote ne poslujejo več, s potencialnimi partnerji, tudi lokalnimi, pa iščemo rešitve za nove vsebine v objektih," so za Siol odgovorili podobno kot že spomladi. Dodajajo še, da zaradi zapiranja enot nihče od zaposlenih ne bo izgubil delovnega mesta. Zatrjujejo, da so vse spremembe usklajene tudi s socialnimi partnerji.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 07:22 3. Avgust 2024.

    Če narod nima,pač ne kupuje,halo vlada, zbudi se

  • 23:38 2. Avgust 2024.

    Mečkator je predrag in propada, ker ni konkurenčen!

  • 19:45 2. Avgust 2024.

    Zsposlene pa pošiljajo v živilske trgovine, mnogo jih je pred penzijo.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.