Mehika: v nesreči avtobusa 26 mrtvih

Foto: EPA Nesreča avtobusa v Mehiki. Foto: EPA Nesreča avtobusa v Mehiki.
Na zahodu Mehike je v petek avtobus zapeljal z mostu v globel, pri čemer je bilo ubitih najmanj 26 ljudi, še 27 pa ranjenih, od tega 18 huje.
Oglej si celoten članek

Na avtobusu je bila skupina več kot 50 ljudi, namenjenih v obalno letovišče Rincon de Guayabitos. Večina je umrla, ko jih je vrglo iz avtobusa, medtem ko je ta zgrmel v sto metrov globoko globel. Med mrtvimi so bili tudi trije otroci in voznik.

Nesreča se je zgodila na avtocesti med Tepicom in Guadalajaro, kakih 750 kilometrov severozahodno od Ciudada de Mexico. Vzrok zanjo uradno še ni znan, domnevajo pa, da je voznik ali vozil prehitro ali zaspal za volanom.

Vsako leto v nesrečah na mehiških cestah umre okoli 24.000 ljudi. Tokratna nesreča je bila četrta hujša nesreča avtobusa v Mehiki letos - v najhujši je bilo aprila na vzhodu države ubitih 43 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.