Medvode pod vodo, zaprta državna cesta

Foto: fb Občina Medvode Medvode, poplave Foto: fb Občina Medvode Medvode, poplave
Medvode so pod vodo, poplavljali sta tako reka Sora kot reka Sava. Tako hudih poplav, kot so nam povedali domačini, v tem mestu še ni bilo. Zaprta je državna cesta Ljubljana-Kranj.
Oglej si celoten članek

Od 10. ure naprej je zaprta državna cesta Ljubljana-Kranj. Zapora je vzpostavljena na mostu čez reko Soro (v smeri proti Kranj od križišča pri SPARu naprej vožnja ni mogoča, v smeri proti Ljubljani je zapora vzpostavljena Na klancu). Obvoz ni urejen.

Že prej so zaprli ceste v središču Medvod (okolica Donita, Cesta komandanta Staneta, Seškova ulica, Medvoška cesta do nogometnega igrišča), ker so poplavljene. Prebivalce tega dela so evakuirali v Športno dvorano Medvode. Prav tako so nedostopni predeli v Polhograjcih, še posebej dolina Ločnice.

Nivo reke Sore je stabilen, reka Sava pa še vedno narašča. Vse radovedneže je civilna zaščita zaprosila, naj ostanejo doma in ne odhajajo na poplavljena območja, saj se s tem spravljajo v nevarnost.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.