Mate prevzema ljubljanski SDS

Foto: Žurnal24 Na volilni konferenci za vodstvo največjega odbora SDS ni manjkal Janez Janša. O
SDS. Ljubljanski mestni odbor bo odslej vodil Dragutin Mate.
Oglej si celoten članek

Okoli 300 pripadnikov Slovenske demokratske stranke (SDS) je soglasno za novega predsednika ljubljanskega mestnega odbora izvolilo nekdanjega notranjega ministra Dragutina Mateja.

Več informacij so nam v stranki obljubili za v četrtek, neuradno pa smo izvedeli, da bo mestni odbor največje opozicijske stranke v mestnem svetu Mate vodil profesionalno, torej poklicno.

Dosedanji predsednik mestnega odbora in ljubljanski mestni svetnik Peter Sušnik je z mesta predsednika stranke ta teden odstopil  zaradi službenih obveznosti, neuradno pa naj bi njegov odhod zahtevali v vrhu stranke.

Kot je sicer sam dejal, bo po 16 letih ob koncu mandata zapustil mestno politiko in pustil prostor novim obrazom.

Znani obrazi
Na konferenci so ob predsedniku stranke SDS Janezu Janši prišli tudi nekdanji minister za kulturo Vasko Simoniti, nekdanji direktor urada vlade za komuniciranje Anže Logar in nekdanji minister za zdravje Andrej Bručan.

Manjkal ni niti dosedanji predsednik mestnega odbora in mestni svetnik Peter Sušnik, prišli so tudi drugi mestni svetniki SDS – Dimitrij Kovačič, Anja Bah Žibert, Roman Kolar in Janez Moškrič.

Med prišleki smo opazili tudi sociologa in profesorja Mateja Makaroviča ter nekatere predstavnike podmladka stranke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.