Marušič na funkciji v WHO

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Minister za zdravje Dorjan Marušič je bil izvoljen v evropski odbor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) za zdravje in okolje za dobo dveh let.
Oglej si celoten članek

"To je po funkciji Božidarja Voljča v izvršnem odboru WHO ponovno ena od pomembnejših funkcij, ki jo zaseda Slovenija v WHO," je povedal minister Marušič po izvolitvi.

Odbor je bil ustanovljen letos marca na konferenci o zdravju in okolju v Parmi v Italiji in deluje pod patronatom OZN, WHO in Evropske komisije, v njem pa bodo sodelovali štirje evropski ministri za zdravje (francoska ministrica Bachelotova, malteški minister Cassar, srbski minister Milosavljević in minister Marušič), štirje ministri za okolje ter predstavniki omenjenih mednarodnih organizacij (OZN, WHO in Evropske Komisije).

"Ministri za zdravje bomo v odboru predstavljali zdravstveni resor in v dialogu o zdravju in okolju poskušali dati svoj zdravstveni prispevek v tej razpravi v smislu političnih in strateških smernic o tem, kako bomo v Evropi urejali problematiko zdravja in okolja, ki sta brez dvoma povezani. Osebno bom poskušal posredovati naše slovenske izkušnje s tega področja," je iz Moskve, kjer so potekale volitve, sporočil minister Marušič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.